Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Το τέλος της αθωώτητας - Farrah Fawcett

Παράξενη μέρα η χθεσινή. Αιτία της τα νέα από τη διεθνή κοινότητα που έφτασαν στα αυτιά μου μέχρι σήμερα το πρωί. Η πρώτη είδηση έφτασε το βράδυ, όταν η γνωστή ηθοποιός Farrah Fawcett, στα 62 της έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που είχε κάνει μετάσταση στο συκώτι.

Πρώτη δημοτικού πήγαινα, όταν η σειρά των "Αγγέλων του Τσάρλυ" του Άαρον Σπέλινγκ μεσουρανούσε στη διεθνή τηλεόραση. Τα καλλίγραμα κορίτσια ήταν ίσως οι πρώτες λυγερόκορμες υπάρξεις που λατρέψαμε σαν εικόνες, αφού θυμάμαι ολοζώντανα πως είχα ένα γαλάζιο τετράδιο ιλουστρασιόν, που στη πρόσοψη είχε τις τέσσερις φωτογραφίες των ηρωϊδων που πόζαραν με στυλ του τέλους της δεκαετίας του '70 με τα περίστροφα στο χέρι. Πρώτη δημοτικού και τις αντίκρυζα και τις θαύμαζα για τον δυναμισμό τους! Η Φάρα Φώσετ με το ομώνυμο στυλ μαλλιών, με το φωτεινό της χαμόγελο, την περίφανη κορμοστασιά, συνέχισε να σταδιοδρομεί και μετά από την αποχώρησή της από την σειρά, χαρίζοντάς μας κάποιες ταινίες όπως θα διαπιστώσετε στη φιλμογραφία της ηθοποιού. Η Τεξανή από το Corpus Christy, με την πλούσια κόμη, έγινε σύμβολο θηλυκότητας για εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο στη δεκατία του '70 και του '80 ενώ μετά τον γάμο της με τον γνωστό ηθοποιό Lee Majors που έληξε το 1982, ζούσε με τον σύντροφό της Ryan O' Neil και είχαν αποκτήσει τον 24 ετών Redmont, που ως ακόμα ένα παιδί των σταρς του Hollywood, έχει προβλήματα με τον νόμο και τα ναρκωτικά.

Θα την θυμόμαστε για τον καρκίνο που διεγνώσθη το 2006 και έκτοτε ξεκίνησε τη προσωπική της μάχη τόσο με την αρρώστεια, αλλά και με την αφύπνιση του κοινού μέσα από ένα ντοκυμαντέρ με θέμα την αντιμετώπιση της νόσου. Ο σύντροφός της Ράιαν Ο'Νηλ, δεν πρόλαβε να την παντρευτεί, όπως της είχε προτείνει πρόσφατα, αλλά ήταν πάντα κοντά της στην άνιση πάλη με τον καρκίνο. "Την αγαπώ, δήλωσε, ειδικά από τότε που αρρώστησε, την αγαπώ κάθε μέρα και περισσότερο..." λόγια ενός άνδρα που σαν ακόμα ένα "Love Story", την ταινία που είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με την Alie Mc Graw, έμοιαζε σαν να ξαναζούσε το σενάριο αυτή τη φορά, στη πραγματικότητα.


Farrah Fawcett, image by cinematicpassions.files.wordpress.com

Link: Farrah Fawcett - Wikipedia
Farrah Fawcett - Filmography

Μαριαλένα, 26/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου