Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Εικόνες της Βροχής - Ηραίο Λουτρακίου

Εικόνες της Βροχής σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στα περίχωρα του Λουτρακίου, το Ηραίο.

Εικόνες που με τον μολυβδοσκέπαστο ουρανό, το τοπίο φαντάζει σαφώς πιο ατμοσφαιρικό, από ότι το έχουμε συνηθίσει με λιακάδα. Τα αρχαία μνημεία του Ιερού της Ήρας της Ακραίας ξεχωρίζουν μέσα σε μια αλλόκοτη ηρεμία, ενώ ο φάρος στο βάθος φαντάζει παντοτινά κυρίαρχος της άκρης των Γερανίων πριν εισχωρήσουν τα βράχια στη θάλασσα.

Επίσκεψη στη συνέχεια στη λίμνη του Ηραίου, στο σημείο όπου ο Κορινθιακός Κόλπος συναντά το πέρασμα της προς τη λιμνοθάλασσα και εκεί επάνω, ένα σπίτι χτισμένο στη μέση του πουθενά μέσα στην απόλυτη ησυχία και την εκπληκτική θέα σε δυο θάλασσες και τρεις ορίζοντες ανάλογα του σημείου που αντικρύζει κανείς. Λίγο πιο κάτω ένα αιγιοπελαγίτικο εκκλησάκι χτισμένο στις όχθες του Ηραίου και η θάλασσα να γίνεται ένα με τον γκρίζο ουρανό.


All images by Marialena, 2009

Τέλος επίσκεψη στα Πίσια Περαχώρας, στη ταβέρνα "Ο Πλάτανος", όπου μέσα στο δάσος των Γερανίων και σε ορεινό υψόμετρο, βρίσκεσαι μέσα στην αγκαλιά των πανύψηλων πλατάνων και με τη δροσιά του βουνού ήδη να σε διαπερνάει, τρως πεντανόστιμα κρέατα στον κυρ Νίκο, ενώ το φως ήδη έχει ξεφτίσει και το σκοτάδι έρχεται. Φεύγοντας, δεν μπορώ παρά να προσέξω τις επιγραφές πάνω στα δέντρα από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, που με χιούμορ και μεράκι λέει: "Στη γυναίκα, στον εχθρό και στη φωτιά, δεν γυρίζουμε ποτέ τα νώτα μας"!

Marialena, 7/11/2009

2 σχόλια:

  1. Αχ αυτό το μάτι σου που με ταξιδέυει
    Το απόφθεγμα του ταβερνιάρη, όλα τα λεφτά!!

    Σαν το πυρ γυνή και θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες Σάκη μου το Ηραίο και με καιρό φθινοπωρινό, πως δείχνει? Εξίσου μαγευτικό, όπως πάντα!

    Εκτός από τα αποφθέγματα πάνω στα πλατάνια, η συγκεκριμένη ταβέρνα έχει και εκπληκτικά ψητά, γι' αυτό σας συνιστώ να την επισκεφθείτε κάνοντας και μια μικρή εκδρομή μέσα στη φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή