Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Ο Μάης είναι...

...Σαν το στεφάνι από κινέζικα γαρύφαλλα που κρεμάσαμε στον τοίχο για το καλό και ας μην πιάσαμε τον Μάη φέτος όπως παλιά που φτιάχναμε αυτοσχέδια στεφανάκια από μαργαρίτες του αγρού από το απέναντι οικόπεδο παραμονές Πρωτομαγιάς!Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

... μα και σαν

... τα πελαργόνια που ανθίζουν σε διάφορα χρώματα,

... τις πολύχρωμες μαργαριτούλες που από μια ρίζα προβάλλουν σαν κουφέτα,

... τη πασχαλιά που ακόμα κρατάει τα ανθάκια της και μυρίζει υπέροχα,

... το γεράνι που πήρε τα πάνω του και ομόρφυνε τον τόπο,

... τα κίτρινα μπουκετάκια που μεταμορφώνουν έναν θάμνο σε χάρμα ιδέσθαι!

Ο Μάης είναι το δίχως άλλο, ο πιο γεμάτος από χρώματα και αρώματα μήνας της Άνοιξης, έστω και αν φέτος άργησε να μας κατακλύσει με την Αναγέννηση της Φύσης!

All photos by Marialena, 2009

Marialena, 5/5/2009

5 σχόλια:

 1. Ο Μάιος είναι...γοητευτικός σαν κι εσένα κούκλα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Μάης είναι ακαταμάχητος, Ανλούκα μου, οι μυρωδιές του και τα χρώματα που μας πλημμυρίζουν, τον κάνουν δύσκολο να αντισταθείς στη ...μαγεία του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σου Μαριαλένα!
  Εγώ το βλέπω στο μπαλκόνι μου... Όλες οι γλάστρες είναι στις δόξες τους. Αυτό το λίγο που μας έχει μείνει από τη φύση τουλάχιστον να το χαιρόμαστε. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και αυτή η μυρωδιά των λουλουδιών που σε συνεπαίρνει Σουζάνα μου! Εστω και αν είναι φυτεμένα σε μια γλάστρα, ανθίζουν σε πείσμα των καιρών και μας θυμίζουν ότι η Άνοιξη είναι πια εδώ για τα καλά...

  Ε, σίγουρα το χαιρόμαστε αυτό που αντικρύζουμε κάθε μέρα μπροστά μας, ακόμα και φυτεμένο σε μια τόσο δα γλαστρίτσα στο μπαλκόνι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή