Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Κοκκινοσκουφίτσα: Φέξε μου και γλύστρησα!!!

Από το βιβλίο "Φεγγαράκι μου λαμπρό φέξε μου και γλίστρησα" του Τζόμπε Κοβάτα:Βλέπετε, παιδιά, δεν είναι δύσκολο να γράψουμε ένα παραμύθι. Παίρνουμε δυο τρεις ηλίθιους στην τύχη και τους βάζουμε σε ένα κάστρο ή σε ένα δάσος...Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι ένα παραμύθι που το κατοικούν αποκλειστικά και μόνο ηλίθιοι. Η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας ζει στο δάσος και είναι ενενήντα πέντε χρονών. Τράβα στο γηροκομείο, μωρή ηλίθια! Πώς σου κατέβηκε, ενενήνταπέντε χρονών γυναίκα, να ζεις μόνη στο δάσος και να αναγκάζεις τους συγγενείς να πηγαίνουνε μπρος πίσω, μπρος πίσω, μπρος πίσω μέσα στον δρυμό;!Κι ύστερα σου λένε γιατί ο κόσμος πετάει τη γιαγιά από το τρένο! Είναι λογικό κιεπόμενο!!!Κι αν πεις για τη μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας; άλλη ανεγκέφαλη του λόγου της. Δίνει στη μικρή το καλαθάκι και της λέει: "Παρ' το και πήγαινε φαΐ στη γιαγιά!" Πού το στέλνεις το κοριτσάκι μόνο του στο δάσος, κυρά μου; Το ρίχνεις στοστόμα του λύκου! Με το που φτάνει στο δάσος, συναντάει τον πιο ηλίθιο λύκο στην ιστορία της WWF, ο οποίος δεν την τρώει, παρά ρωτάει με αγωνία: "Πού πας, καλό μου κοριτσάκι;" "Στη γιαγιά μου", απαντάει αυτό. Κι ο λύκος, αντί να τη φάει επί τόπου, όπως θα έκανε κάθε λύκος με φυσιολογικό δείκτη νοημοσύνης, πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς και στήνει ολόκληρο σενάριο, που μπροστά του τύφλα να 'χει και η πιο κιτς λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα.Φτάνει στο σπιτάκι και χτυπάει την πόρτα."Τοκ, τοκ"."Ποιος είναι;""Η Κοκκινοσκουφίτσα". "Πέρνα μέσα". Κι εδώ έχουμε την επιβεβαίωση πως ο εγκέφαλος της γιαγιάς έχει μαλακιστεί τελείως: έστω κι αν η Κοκκινοσκουφίτσα έχει φωνή βραχνοκόκορα σε κρίση άσθματος, πώς γίνεται να μην καταλάβει η γιαγιά ότι πρόκειται για λύκο;Τότε πια μπαίνει ο λύκος και τρώει τη γιαγιά. Προσέξτε την καλή αγωγή τουλύκου, που δεν θα έμπαινε ποτέ να φάει κάποιον χωρίς προηγουμένως ναχτυπήσει την πόρτα. Εδώ έρχεται το αριστούργημα της ιστορίας. Το πραγματικά μεγαλοφυές: ο λύκος, αντί να στηθεί πίσω από την πόρτα με ένα ρόπαλο και να πει: "Με το που θα έρθει η πιτσιρίκα, θα της τραβήξω μιας ροπαλιά στο κεφάλι,θα τη βράσω κι ύστερα θα τη ροκανίσω" όόόχι, φίλε μου!Τι κάνει ο λύκος;! Φοράει τη νυχτικιά της γιαγιάς, το σκουφάκι με τα αυτιά του να βγαίνουν από ειδικές κουμπότρυπες που έχει φτιάξει ο ίδιος (είναι γνωστοί δεξιοτέχνες μόδιστροι οι λύκοι) και χώνεταιστο κρεβάτι.Φτάνει η Κοκκινοσκουφίτσα, που οι δικοί της άνθρωποι την αποκαλούν Αϊνστάιν εξαιτίας του ζωηρού και ευφυούς πνεύματός της, μπαίνει, κοιτάζει τον λύκοκαι, αντί να φωνάξει το 100 ή να του πει: "Τι χάλια είναι αυτά, βρε ηλίθιε; Έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας ως λύκος. Ορίστε κατάσταση, σαν μαλλιαρή μουστόγρια είσαι", πώς αντιδράει; Λέει: "Ω, γιαγιά, τι μακριές τρίχες που έχεις!"


Painting by Dore Riginghood

Τώρα, παιδάκια: όποιο από σας διαθέτει σκύλο, ας δοκιμάσει να του κοτσάρει σκούφο κι ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως, κι ας δει αν μοιάζει με τη γιαγιά! Εάν ναι, πετάξτε τη γιαγιά σας από το παράθυρο ή παραδώστε τη στις αρχές.

(για την αντιγραφή: Μαριαλένα, 15/10/2007)

Στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς, καλό μας μήνα εύχομαι!

5 σχόλια:

 1. Καλό μας μήνα κούκλα μου!
  Έμαθα πως παραιτήθηκε ο Π/Θ λόγω κούρασης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχα ... καταπληκτικό.

  Μου έφτιαξες τη μέρα Μαριαλένα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ An-Lu: και ποιός θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ανλούκα μου, η κοκκινοσκουφίτσα ή ο κακός ο λύκος?
  Θα του στείλω ένα κουτάκι Tonotilια, μπας και πάρει τα πάνω του, είναι και σε κρίσιμη ηλικία βλέπεις!

  @ Ξυπόλητη: Καλό μήνα και σε σένα, ας ξεκινήσει αυτός ο μήνας με περιπαιχτική διάθεση και προσοχή όταν πας στο δάσος, ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Xαχαχα...
  Ε,είσαι απίστευτη!
  Λέω να βάλουμε στην Μουτσα σκούφο και γυαλιά να δούμε με τι μοιάζει!

  Καλησπερούδια κούκλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παν-παν μου, άμα κάνει και τη μπάσα τη φωνή της, τώρα που έχει μεγαλώσει πάλι το μαλλί και μοιάζει με αρκουδάκι, ε, θα κάνουν οι άνθρωποι, όπως όταν τη παίρνω μαζί μου στο αυτοκίνητο και τους γαυγίζει και λένε "τι ναι τούτο?" και δεν έρχονται κοντά, μισό μέτρο σκατούλι, χα,χα,χα...

  Λες να τη ντύσουμε Κοκκινοσκουφίτσα? Αμα δει όμως τον κακό τον λύκο, τη βλέπω να πηδάει στην αγκαλιά μου, καθότι μόνο φωνή διαθέτουμε και γαύγισμα ανάλογο!

  Καλό σ/κ εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή