Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...

"Νέα Τρομοκρατία". Αυτός ο όρος εφευρέθηκε τη περασμένη δεκαετία, για να περιγράψει τα τρομοκρατικά χτυπήματα που γίνονται από μεμονωμένες ομάδες δραστών, χωρίς άνωθεν καθοδήγηση και πολιτικό μήνυμα πίσω από τις πράξεις τους.

Νέα Τρομοκρατία και έτσι ξαφνικά, σκάνε βόμβες έξω από σπίτια και δημόσια κτίρια, που εικάζονται ότι τοποθετήθηκαν από εξτρεμιστικές ομάδες σε αντίδραση της εξαγγελίας των κυβερνητικών μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας στη χώρα μας.

Σαν κακόγουστο αστείο μοιάζει αυτό στα αυτιά μου, καθώς ο καινούργιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως (νυν Προστασίας του Πολίτη), βρίσκεται αντιμέτωπος με το αντάρτικο των πόλεων, που αντεπιτίθεται όταν η κυβερνητική πολιτική εξαγγείλει μέτρα απέναντι στη τυφλή βία.

Θα την πω την αμαρτία μου, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι πάω να κάνω προπαγάνδα, αλλά όταν συνέβαιναν παρόμοια γεγονότα στη προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η αντιπολίτευση έβρισκε εύφορο έδαφος για να ρίξει το φταίξιμο στη παράταξη της κεντροδεξιάς, ενώ τώρα που ακόμα η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει περάσει το ψυχολογικό όριο των 100 ημερών, οι ίδιοι που κατηγορούσαν την "επάρατο", τώρα απλά διατυπώνουν ευχολόγια για την κατάσταση!

say no to terrorism images Pictures, Images and Photos

Είναι άραγε μοχλός πίεσης η εξολόθρευση αθώων και καταστροφή των περιουσιών τους, για να δηλώσουν τη παρουσία τους ενάντια στο κατεστημένο, ομάδες αναρχοαυτόνομων που δρουν κάτω από τη μύτη του νόμου με την ανοχή των αρχών? Ή το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού που παίζεται ανάμεσα στην εκτελεστική εξουσία και τις παραφυάδες της, έχει όρια?

Η, κατά τύχη, εξάρθρωση της 17Ν εξάλειψε ένα σημαντικό παράγοντα αστικής βίας στον τόπο, δεν έλυσε όμως το πρόβλημα των ατόμων και ομάδων που δρουν στο περιθώριο, συχνά με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων και την άδεια της αστυνομίας. Ποιους εξυπηρετεί να μετατρέπεται μια συνοικία όπως τα Εξάρχεια, σε γκέτο και το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης?

Marialena, 31/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου