Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ναύπλιο υπό καταιγίδα!

Τι να πει κανείς για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά τη Τουρκοκρατία, το ξακουστό Ναύπλιο, που δεν το έχει ήδη ακούσει πρωτύτερα?

Έχοντας κανονίσει Κυριακάτικη εκδρομή με τα μέλη και φίλους του www.mbclub.gr, πάνω από 20 αυτοκίνητα συναντηθήκαμε πρωί πρωί στα διόδια της Ελευσίνας και κατευθυνθήκαμε προς την Αργολίδα, όταν εν μέσω γκρίζου ουρανού, άρχισε να ρίχνει βατράχια στην Ν.Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου, ενώ όταν φτάσαμε στο Ναύπλιο, η βροχόπτωση είχε μετατραπεί σε καταιγίδα που ενώ άφησε ανεπηρέαστα τα οχήματα που οδηγούσαμε, εμάς μας έκανε παπιά για όση ώρα τρέχαμε να προφυλαχθούμε στον φιλόξενο χώρο της καφετέριας Ακταίον, με θέα το Μπούρτζι.


Images by Marialena, 2009

Στη συνέχεια με τη βροχή υπό έλεγχο, ανηφορίσαμε προς το Παλαμίδι, όπου μας περίμενε η θέα ολάκερης της πόλης από ψηλά, καθώς και η κορυφογραμμή του κάστρου, που όταν το αντικρίζεις από τη πόλη, δεν χορταίνεις να το βλέπεις! Βγάλαμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Κεφαλάρι, έξω από το Άργος, στο οποίο και φάγαμε πεντανόστιμα κρέατα στη ταβέρνα "Σπηλιά", όνομα και πράγμα όσον αφορά την διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου! Μόνον οπτικουστικά εφέ δεν είχε το κατάστημα, να νομίζεις πως είσαι στο σπήλαιο του Δηρού!

Επιστροφή από τα Δερβενάκια μέσω Χιλιομοδίου και Σολωμού Κορινθίας, με μια ενδιαφέρουσα ορεινή διαδρομή και στη συνέχεια ενώ το σκοτάδι είχε ήδη πέσει και λόγω αλλαγής της ώρας στο χειμερινό ωράριο, επιστροφή στην Αθήνα με τη βροχή να δίνει το ρυθμό στους καθαριστήρες στο αυτοκίνητο με τη μουσική να συνοδεύει την οδήγηση και ενώ το κρεβάτι μου φαντάζει ήδη σαν το πιο δελεαστικό μέρος για να ζεσταθώ ενώ ένα κρύωμα δεν λέει να υποχωρήσει, η όρεξη για την επόμενη εξόρμηση, φθινοπωρινή πια, παραμένει ασίγαστη!

Marialena, 25/10/2009

3 σχόλια:

  1. καλό χειμώνα λοιπόν!
    κι ἐδῶ στή Ρόδο... τουλοῦμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στην επόμενη εξόρμηση...με περισσότερη δύναμη!
    υγ και στο Μπακού τουλούμιασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Γαβρήλο και Άντζελα! Προφανώς είχαν ανοίξει οι ουρανοί συλλήβδην και αδιακρίτως χθες, οπότε στην επόμενη ευκαιρία, για τα αυτοκίνητα δεν ανησυχώ, αλλά καλού κακού ας έχουμε φορέσει μια στολή δύτη καλύτερα για να είμαστε καλυμμένοι, αν μας ξαναπιάσει ξαφνικό μπουρίνι πεζή! Καλό μας φθινόπωρο πάντως και επισήμως, έστω και αν άρχισαν και τα αψού αψού μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή