Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι

Παραμονές του νέου χρόνου, διάλεξε το Ισραήλ να επιτεθεί στην Παλαιστίνη διεκδικώντας για μιαν ακόμη φορά τα Υψώματα του Γκολάν. Οι Ισραηλινοί, με τη γνωστή μέθοδο της επίθεσής και αποκλεισμού των κατεχομένων εδαφών, προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν για μιαν ακόμα φορά τον Παλαιστινιακό πληθισμό που ζει στη λωρίδα της Γάζας, που από το 1948 έτος ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, είναι έδαφος διεκδίκησης των.

Ο νεοεκλεχθείς Πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση, είπε πως η Αμερική έχει πρόεδρο, αποφεύγοντας να εμπλακεί εις την διπλωματική σκακιέρα και πιθανόν αυτό να του κοστίσει πόντους στη δημοτικότητά του ακόμα πριν αναλάβει την εξουσία στην Ουάσιγκτον. Η Χίλαρυ Κλίντον, που θα αναλάβει μετά την 20η Ιανουαρίου το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι γνωστή για τα φιλοισραηλινά της αισθήματα, οπότε και τότε το κράτος του Ισραήλ δεν κινδυνεύει να χάσει τους από μηχανής συμμάχους του στη Δύση.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε 52η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών το Ισραήλ και όχι άδικα. Γιατί εκεί οι ΗΠΑ, έχουν τον δικό τους παράγοντα ελέγχου και αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής. Γιατί οι Εβραίοι ελέγχουν το χρήμα στις Τράπεζες της Αμερικής και όχι μόνο. Γιατί εκεί οι Αμερικανοί δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες στις μηχανές πολέμου και διατηρούν τον έλεγχο της περιοχής. Άλλωστε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπους, είναι εκείνος που έδωσε το πράσινο φως στις επιθέσεις των Ισραηλινών, με αφορμή τη δράση της Χαμάς στα κατεχόμενα, με την ιδεοληψία που τον διακατέχει περί "τρομοκρατών". Το διεθνές δίκαιο που παραβιάζεται στη Παλαιστίνη, δεν τον απασχολεί βέβαια...

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίθει από προβλήματα κυρίως εξωγενή, που έχουν γίνει καθεστώς λόγω του χειρισμού των Μεγάλων Δυνάμεων στη περιοχή. Πάρτε για παράδειγμα τη κατοχή του Βορείου Τμήματος της Κύπρου από τις Δυνάμεις Κατοχής των Τούρκων και που τόσα χρόνια το ζήτημα βρίσκεται στον ΟΗΕ, χωρίς να έχει δωθεί 29 χρόνια αργότερα μια σαφής λύση από τη πλευρά των Ηνωμένων Εθνών.

Όταν το 1948 θεσμοθετήθηκε το κράτος του Ισραήλ πάνω σε εδάφη που παραχωρήθηκαν από την Παλαιστίνη, η λωρίδα της Γάζας και τα υψώματα του Γκολάν υπήρξαν πάντοτε εδάφη υπό αμφισβήτιση. Οι ισραηλινοί δημιούργησαν νέες πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και νέους οικισμούς και έφτασαν να καταπατήσουν τα εδάφη των γειτόνων τους, όπως της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και έτσι να ξεκινήσει ο αγώνας δικαίωσής των πληθυσμών που επλήγεισαν που έχει λάβει τη μορφή της "ιντιφάντα", του αγώνα δηλαδή μέχρι τελικής πτώσεως. Με την υποστήριξη της Αμερικής κύρια αλλά και άλλων κρατών διεθνώς, το Ισραήλ συνεχίζει μέχρι και σήμερα την αδιάντροπη επεκτατική του πολιτική προς τις γειτονικές χώρες χρησιμοποιώντας ως μέσο, την βία και τον πόλεμο.

Στη Παλαιστίνη έχουν δημιουργηθεί αντάρτικες ομάδες όπως η Χαμάς, που με ορμητήριο γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής, οργανώνουν την αντίσταση και την επίθεση κατά των Ισραηλινών, συχνά με χτυπήματα τρομοκρατικά που πλήττουν άμαχο πληθυσμό στο Ισραήλ και τότε το δόγμα το εβραϊκό "οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντου" βρίσκει ανταπόκριση στην πολιτική του Ισραήλ. Η ανταπόδωση των Ισραηλινών στα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι δρυμεία και επιφέρει την καταστροφή στους Παλαιστινιακούς συνοικισμούς στις αμφισβητούμενες από τους ίδιους περιοχές.

Με το θάρρος της γνώμης μου θα δηλώσω την αγανάκτησή μου ως πολίτης αυτού του κόσμου, μιας και οι Εβραίοι της Ευρώπης που διώχθησαν και εξολοθρεύτηκαν από τον Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όσοι επέζησαν απετέλεσαν τη βάση για τον εποικισμό των παραχωρηθέντων εδαφών από την Παλαιστίνη μετά το πέρας του Δ.Π.Π., αλλά αυτό το κατακλυσμιαίο γεγονός του αφανισμού σχεδόν, ολόκληρου του έθνους τους από έναν αιμοσταγή δικτάτορα, δεν τους απέτρεψε από το να κάνουν τα ίδια και χειρότερα στον ντόπιο πληθυσμό της γης στην οποία τους επετράπει να ζήσουν μετά το Ολοκαύτωμα! Και σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι ο "περιούσιος λαός" του Θεού, πράγμα το οποίο ως άλλη θρησκευτική προπαγάνδα, έχουν διασπείρει στην υφήλιο από την εποχή που ήταν απλά ένας νομαδικός λαός κυνηγημένος από τους Αιγυπτίους, επί Μωυσή. Αυτή η επιβολιμιαία προπαγάνδα που περνάει από το δημοτικό ακόμα, περί λαού εκλεκτού και βασανισμένου, πρέπει κάποτε επιτέλους να σταματήσει, μιας και τα όποια θύματα, έχουν γίνει πια αδίστακτοι θύτες.

Σε μια εποχή που η υφήλιος γιόρταζε τον ερχομό του νέου χρόνου, επέλεξαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να επιτεθούν ξανά κατά του Παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα, αφήνοντας μέχρι και σήμερα νεκρούς στο πέρασμά τους γυναικόπαιδα και αμάχους. Είναι γνωστή πια η πρόθεση του Ισραήλ, να σβήσει από τον χάρτη τον γηγενή πληθυσμό της Παλαιστίνης, προβάλλοντας ως αιτιολογία τη δράση της Χαμάς και άλλων ομάδων κρούσης κατά του ισραηλινού στρατού. Ο ΟΗΕ, τόσα χρόνια δείχνει αδύναμος να επιβάλλει την πολυπόθητη εκεχειρία στην περιοχή και να αποκαταστήσει τα συνταγματικά δικαιώματα των Παλαιστινίων στη χώρα τους.

Με ποιό δικαίωμα το Ισραήλ, έχει κόψει τη παροχή ηλεκτρικού, νερού, στα κατεχόμενα? Γιατί δεν αφήνει να εισαχθούν φάρμακα και τρόφιμα στη περιοχή? Γιατί οι κάτοικοι της Γάζας ζουν υπό το καθεστώς αφανισμού? Γιατί έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους και οι άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους? Γιατί το Ισραήλ κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητο?

Όλο και πλησιάζουμε στην εκδοχή ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από την Μέση Ανατολή και κάπως έτσι θα χωριστεί ο κόσμος σε δυο στρατόπεδα, τους Καλούς και τους Κακούς, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς...

Image Hosted by ImageShack.us

Marialena, 4/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου