Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Joss Stone live, Athens 2009

Η Joss Stone, είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των ερμηνευτριών που από τη πρώτη στιγμή που θα τις ακούσεις, θα σε κάνουν να μην μπορείς να στρέψεις το ενδιαφέρον σου αλλού, μιας και η χροιά της φωνής της αλλά και η ερμηνεία της στα τραγούδια που τραγουδά, την κάνει να ξεχωρίζει.

Την Αγγλιδούλα, τώρα 22 ετών, την "ανακάλυψα" το 2004 όταν κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά το "Mind, Body and Soul" και άρχισε να γίνεται γνωστή μέσω του ελληνικού ραδιοφώνου. Η μεστή, "μαύρη" φωνή της, προέρχονταν από ένα κοριτσόπουλο, που με τον τρόπο της σε τύλιγε στο μαύρο βελούδο που μεγάλες ντίβες της σόουλ όπως η Aretha Franklin & Dione Warwick, ήξεραν να το κάνουν από τη δεκαετία του '60 στην Αμερική.


All images and videos by Marialena, 2009

Είχε προηγηθεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "The Soul Sessions", στην οποία η 16χρονη τότε Joss, ερμήνευε διασκευές γνωστών κομματιών από την soul & rnb, της δεκαετίας του 60 και 70, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, που ηχούσε τόσο ώριμος, ακόμα και σε αυτήν την ηλικία.



Ακολούθησε το άλμπουμ "Introducing Joss Stone" και το αστέρι της εκτινάχθηκε όταν γνωστοί και καταξιωμένοι δημιουργοί της ροκ, όπως η Melissa Etheridge & Carlos Santana, την συμπεριέλαβαν σε δικά τους ντουέτα.

2 Σεπτεμβρίου 2009 και η Joss έρχεται στην Αθήνα για το πρώτο της κονσέρτο στο θέατρο Παλλάς στη Βουκουρεστίου. Κλείνω το εισιτήριό μου έγκαιρα και με ανυπομονησία περιμένω να έλθει εκείνο το βράδυ για να την δω από κοντά επιτέλους, σε αναμονή του νέου της δίσκου ονόματι "Colour me free". Το θέατρο είναι σχεδόν γεμάτο και ευτυχώς κάθομαι κοντά στη σκηνή για καλύτερη θέα.


Joss Stone live in Athens 2009 - Music

Με το που εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένη εκείνη και η ορχήστρα της στα λευκά, περπάτησε όπως συνηθίζει, ξυπόλητη και κατέβηκε τα σκαλιά, ενώ μας προσκαλούσε να σηκωθούμε και να πλησιάσουμε τη σκηνή, για να είμαστε κοντά της! Τα μέτρα ασφαλείας πήγαν περίπατο, οπότε βγάλαμε τα κινητά μας και ξεκινήσαμε να φωτογραφίζουμε και να βιντεοσκοπούμε τη παράσταση. Θα την πω την διαπίστωσή μου, πως εκτός από τη μαγική της φωνή, το κορίτσι αυτό, έχει και το λεγόμενο star quality, που σε μαγνητίζει, χωρίς να είναι ψώνιο ή δήθεν. Οι ερμηνείες της ήταν εφάμιλλες των δίσκων της και τα χαμόγελα και τα παιχνίδια της με το κοινό, όταν μας μιλούσε, έδειχναν ένα πλάσμα με φυσική χάρη και ομορφιά!


Joss Stone Live in Athens 2009 - Tell me bout it jamming session

Για μιάμιση ώρα, σηκωμένοι από τις θέσεις μας, χορεύαμε, τραγουδούσαμε και συμμετείχαμε στη συναυλία, με το χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη μας για το αγγελούδι που τραγουδούσε επί σκηνής. Στο τέλος, μετά το ανκόρ, έκλεισε τη συναυλία τραγουδώντας το "No woman, no cry" του Bob Marley και μοιράζοντας στους θεατές λευκά τριαντάφυλλα, με το μήνυμα της αγάπης να ίπταται στην ατμόσφαιρα και εμείς να νιώθουμε ευτυχισμένοι που ζήσαμε μια τέτοια μοναδική εμπειρία ένα ακόμα καλοκαιριάτικο βράδυ στο κέντρο της πόλης...

Να μας ξανάλθεις δροσοσταλίδα μου, να γεμίσεις τις καρδιές μας με τις υπέροχες μουσικές σου!

Link: Joss Stone - Wikipedia

2 σχόλια:

  1. Einai Mia Apisteyth Foni...Thelo Na pantreuto tin foni tis...na tin exo panya mazi mou...ksipoliti se oles tis sunaulies tis kai o logos einai opos exi dhlosi se mia interview oti tragoudai ksipoliti epidi einai poli tsapatsoula kai fobate min pesh..
    :D
    Eyxaristo gia to yliko na eisai kala...Ego den mporousa na trabao oute kales fotos oute videos...tremane ta xeria mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάκη, τέτοια αστέρια να είσαι σίγουρος πως θα λάμπουν για πολύ ακόμα στο μουσικό στερέωμα και γι' αυτό θα μας κάνει τη τιμή να την ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα!

    Μακάρι να ξανάλθει στην Αθήνα και μάλιστα σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή