Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

10 Λόγοι Να Νιώθεις Αγάπη...

Όταν μου έστειλε η αγαπημένη μου φίλη η Γοργονίτσα, πρόσκληση για να συμμετέχω και εγώ σε αυτό το μπλογκοπαίχνιδο για τα δέκα πράγματα που αγαπώ, ομολογώ πως χάρηκα! Ο λόγος ήταν πως μετά από αρκετό καιρό, "ξαναπαίζουμε" όπως κάναμε παλιότερα στα ιστολόγια, έχοντας την ευκαιρία να ζουζουνίσουμε με τα μικρά, δικά μας, μυστικά και όχι μόνο!

Οι δέκα δικές μου Αγάπες, για πάμε...

1. Η Μουσική, κέλτικη, παραδοσιακή, μπλουζ, τζαζ, ροκ, έντεχνο, ψυχεδέλεια, αλλά και χορευτική, ελληνική και ξένη. Κυλάει στο αίμα μου και χωρίς αυτήν, δεν θα γέμιζε η ζωή μου από μελωδίες και στίχους που κουβαλάω πάντα μέσα μου!

2. Ο Ήλιος, ο ζωοδότης. Κάθε που λάμπει με "ανεβάζει", η ζωτική μου ενέργεια! Και το Φεγγάρι, Η Σελήνη η πλανεύτρα, της Μοίρας η Υφάντρα, κομμάτι μου κι αυτό, στη ψυχή βαθιά ριζωμένο!

3. Η Τεχνολογία και η ανακάλυψη του υπέροχου κόσμου της Γνώσης μέσα από τα βιβλία!

4. Η Γεύση της Καραμέλας και το Τσάι με κανέλλα. Γεύση υπέροχη που με πλημμυρίζει κάθε φορά που τα χείλη μου ρουφούν αυτό το θεσπέσιο μίγμα μπαχαριού και βοτάνων, από το φλυτζάνι.

5. Η Τσούτση μου, το καμάρι μου, η μικρή μου αδελφή, ή αλλιώς η σκυλίτσα μας, το πλάσμα που ήλθε και έδειξε στην οικογένεια τι σημαίνει να μοιράζεσαι την Αγάπη!

6. Τα alter ego μου, το σκουτέρι και το αμάξι μου, γιατί αποτελούν προέκταση του εαυτού μου και οδηγώντας τα, αποκτούν και αυτά υπόσταση σε μια σχέση φροντίδας και αγάπης από μέρους μου, ενώ με ταξιδεύουν στις δικές μου Ιδανικές Διαδρομές!

7. Τα Παιδιά ανέκαθεν. "I believe the children are our future, teach them well and let them lead the way, show them all the beauty they possess inside..." Η αγνότητα της ψυχής τους, η μοναδικότητά και η αθωότητά τους, που για μένα είναι η Πηγή του Είναι τους και η δική μου πυξίδα για να αντικρίζω τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους!

8. Οι Φίλοι της Καρδιάς, όπως τους ονομάζω. Οι λίγοι και καλοί "εκλεκτοί", που είτε είμαστε κοντά είτε μακρυά, η σχέση μας βασίζεται σε γερά θεμέλια και πάντα πιάνουμε το κουβάρι από εκεί που το αφήσαμε τη τελευταία φορά, νιώθοντας ευγνωμοσύνη που υπάρχουν στη ζωή μου.

9. Η Φύση. Το να γειώνομαι με το περιβάλλον και να "χάνομαι" μέσα σε τόπους και τοπία ανεπανάληπτης ομορφιάς και πληρότητας, όπως είναι και η Φύση η ίδια, οι Παράδεισοι της Εδέμ που γαληνεύει το βλέμμα και ημερεύει η ψυχή σαν καταφέρεις να τους νιώσεις!

10. Η Αγκαλιά του, καθώς με κλείνει μέσα της και με νανουρίζει με τη ζεστασιά του κορμιού του, στο τέλος της ημέρας!

Με τη σειρά μου, απευθύνω τη πρόσκληση για να καταγράψουν τις δικές τους Αγάπες, οι φίλοι Σταυραετός, Κιτρομελλένια, Η Μαρίνα που αγαπά τα παζλ, η Φαραόνα η παινεμένη, η Γιώτα μου η πολυμήχανη απόγονος του Οδυσσέα και όλοι όσοι φίλοι μπαίνουν στον πειρασμό να τις καταγράψουν.

Η Ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι μίζερη, γι' αυτό ας τη ρουφήξουμε ως το μεδούλι!


George Benson, The Greatest Love Of All

Σας φιλώ και καλό μας μήνα,
Μαριαλένα
1/10/2010

7 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Εύη μου και περαστικά στον Κώστα το συντομότερο!

    Υπάρχει περίπτωση να λείπω εκτός Αθηνών αυτό το σ/κ, αν όμως μείνω εδώ, θα μιλήσουμε. Με το καλό να αναλάβει δυνάμεις ο σύζυγος, να πάμε επιτέλους καμιά βολτίτσα με τα δίτροχα, που τόσο καιρό τη μελετάμε!

    Φιλιά πολλά και χαμόγελα σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκουχ-γκουχ! Η κυρια ζυγινα σας καλεσε, οχι εγω! Κι ακομα δεν το εχετε αναρτησει στο ζυγομπλογκ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Knock, knock, madame An-Lu: ομολογώ πως έχετε ένα δίκιο, οπότε σπεύδω να ανταποκριθώ στο αίτημα της κας Ζυγίνας, εντάξει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Μαριαλένα. Εγώ δε θα σου γράψω τα δικά μου γιατί θα έπρεπε να αντιγράψω το δικό σου ποστ. Είσαι πολύ τυχερή που έχεις τέτοιες αγάπες στη ζωή σου και εύχομαι πάντα να βλέπεις έτσι τον κόσμο γιατί αυτή είναι η πραγματική ευτυχία και η αγνότερη χαρά που μπορούμε να ζήσουμε. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σπουδαίο είναι αυτό που λες Σουζάνα μου, αν θες να αντιγράψεις αυτό το προσωπικό σημείωμα, αφού σε εκφράζει και εσένα τόσο, κάντο κορίτσι μου!

    Σε ευχαριστώ για την ομορφιά και των δικών σου σκέψεων, κάπως έτσι επιβιώνουμε αντικρίζοντας την "αγνή" πλευρά της ζωής μέσα μας, για να μην την ξεχνάμε και να συνδεόμαστε μαζί της για να συνεχίζουμε να πορευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εννοούσα ακριβώς το ίδιο με τις λεπτομέρειες, αλλά τη γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων, όπως τη μουσική, τον ήλιο και το φεγγάρι, τους αγαπημένους ανθρώπους, τα ζωάκια, τη φύση, τους φίλους και τον έρωτα... Πράγματα που όλοι θα έπρεπε να εκτιμούμε... Για τον καθένα είναι πιο προσωπικά βέβαια, αλλά τη γενική ιδέα εννούσα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σουζάνα μου ΟΚ, φυσικά και αυτό που εννοούσες το είχα αντιληφθεί και προτίτερα, άλλωστε την γενικότερη ιδέα συζητούσαμε μέσα από τα σχόλιά μας και πως βλέπει ο καθένας μας τις μικρές του Αγάπες στη ζωή!

    Ένα χαμόγελο ηλιόλουστο σου στέλνω σαν και τη σημερινή Κυριακή στην Αθήνα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή