Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Κιβωτός του Κόσμου

Για χρόνια άκουγα για την Κιβωτό του Κόσμου και το έργο ενός ιερωμένου που έχει αφιερωθεί στο να μαζέψει από τον δρόμο παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο και να τους παρέχει στέγη, ρουχισμό, τροφή, ακόμα και εκπαίδευση, για να τα προστατεύσει από τη παραβατικότητα που υπάρχει ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες.

Τον ιερωμένο αυτόν, τον περίμενα να είναι μεγάλης ηλικίας, γιατί για χρόνια η Κιβωτός εμφανίζεται να δραστηριοποιείται, αλλά έκανα λάθος, καθώς όταν επισκεύτηκα πρόσφατα την ιστοσελίδα της οργάνωσης, εξεπλάγην όταν ανακάλυψα ότι ο πατέρας Αντώνιος, είναι ένας νέος άνθρωπος με μοντέρνες αντιλήψεις, που υπηρετεί τόσο τον Θεό, όσο και τους ανθρώπους.

Με αφορμή του να δοθούν κάποια παιδικά παιχνίδια προσχολικής ηλικίας στα παιδιά που φιλοξενούνται στη Κιβωτό, έμαθα περισσότερα επιτέλους γι' αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία, που συντηρείται από το υστέρημα των συνανθρώπων μας και την δωρεά ειδών που μπορούν να φανούν χρήσιμα για τα παιδιά που υποστηρίζονται από την Κιβωτό.

Στη περιοχή του Κολωνού, όπου κατοικούν πολλές αναξιοπαθούσες πληθυσμιακές ομάδες, εκεί ο π. Αντώνιος έφτιαξε στην οδό Ζηνοδώρου, κοντά στη Λένορμαν, το καταφύγιο των μικρών παιδιών από όλον τον κόσμο, όπου μπορούν να μελετήσουν, να παίξουν, να διαβάσουν και να περάσουν τον χρόνο τους σε περιβάλλον θαλπωρής, παιδιά έως 18 ετών που φιλοξενούνται από την Κιβωτό.

Όμως ο πατέρας Αντώνιος, δεν αρκείται σε όσα ήδη προσφέρει στη τοπική κοινότητα της περιοχής. Ανήσυχος και στραμμένος στη προστασία των αδυνάμων, δεν εφησυχάζεται και συνεχίζει έχοντας στο νου του και τη διεύρυνση της προσφοράς της Κιβωτού.

"Η Κιβωτός του Κόσμου" ετοιμάζει ένα κέντρο υποδοχής και στήριξης για άστεγες μητέρες και τα παιδιά τους όπου θα υπάρχει και ειδική μέριμνα για πρόσφυγες.
Βοηθείστε και εσεις την προσπαθεια αυτή καλώντας μόνο από σταθερό τηλ. του ΟΤΕ τον εξής αριθμό :

901 11 170 170 (2,99 + ΦΠΑ 19%)


Περιδιαβαίνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της Κιβωτού, θα δείτε και εσείς με τη σειρά σας το έργο του πατέρα Αντωνίου και των εθελοντών που τον πλαισιώνουν. Προτρέπω δε, όσους από εσάς, είτε έχετε είτε δεν έχετε ακόμα παιδιά, να βρείτε το κίνητρο μέσα σας και να δώσετε τώρα που πλησιάζει το Άγιο Πάσχα, είτε τον οβολό σας, είτε παλιά παιχνίδια, βιβλία και ρούχα που εσείς πλέον δεν χρειάζεστε, αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Ακόμα και η εθελοντική εργασία στο κέντρο της Κιβωτού και η παροχή βοήθειας κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντική ενίσχυση.

Το σημαντικότερο σε όλα αυτά, είναι πως πιάνει τόπο η κίνησή σας αυτή και κάποιοι συνάνθρωποί σας αντιμετωπίζουν τη ζωή, στηριζόμενοι στη καλοσύνη και την ευαισθητοποίησή σας. Να είστε σίγουροι πως ο πάτερ Αντώνιος δεν θα αρνηθεί να επικοινωνήσετε μαζί του και να του προσφέρετε αυτό που μπορείτε να δώσετε στη Κιβωτό!

Καλές γιορτές και να θυμάστε πως η φιλανθρωπία δεν είναι επίδειξη, αλλά πράξη Αγάπης!

Σύνδεσμος: Η Κιβωτός του Κόσμου

2 σχόλια:

  1. Άξιος άνθρωπος. Τον έχω δει και στην τηλεόραση μερικές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει ανταπόκριση από όσους ευαισθητοποιούνται από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως του πατέρα Αντωνίου και των συνεργατών του αγαπητέ hackaday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή