Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα...

... κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα!

Ίσως εσείς που επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα τακτικά ή ίσως για πρώτη φορά, θα διαπιστώσατε την απουσία αναρτήσεων και συνδέσμων, ή εφαρμογών.

Σωστά, καθώς τη Τετάρτη 4/2, από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις 11 μμ, ένας χάκερ μπήκε μέσω του μέηλ μου, αλλάζοντας κωδικούς στον λογαριασμό του μπλόγκερ και για να είναι περήφανος για τα κατορθώματά του, βωμολόχησε σε μέηλ που έστελνε με το όνομά μου, έσβησε όχι μόνον όσες επαφές είχα και εισερχόμενα μηνύματα, αλλά θεώρησε καλό να σβήσει και τα τρία ιστολόγια που διαχειρίζομαι, το Marialena's Moments, το The Write Stuff! by Marialena, αλλά και το ομαδικό και ιδιαίτερα δημοφιλές στην μπλογκόσφαιρα ιστολόγιο Ανώνυμοι Μελαγχολικοί! Είναι σαφές πως συμπεριφορές όπως αυτές, δεν είναι ανάξιες λόγου, καθώς συνιστούν ηλεκτρονικό έγκλημα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το αποτέλεσμα ήταν από την Τετάρτη το βράδυ, να προσπαθώ να ανακτήσω τα προσωπικά δεδομένα που είχε καταστρατηγήσει ο αλητήριος και μετά την διαπίστωση πως τα συγκεκριμένα μπλογκς είχαν κάνει φτερά από τον Μπλόγκερ, μετά το αρχικό σοκ και την απορία των υπολοίπων μελών, να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να ανακτήσουμε τα δεδομένα των παρελθόντων δημοσιεύσεων και τη δημιουργία από το μηδέν ξανά αυτών των σελίδων.

Είμαστε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε στον ελεύθερο χρόνο μας, για να συγκεντρώσουμε ότι μπορούμε να ανασύρουμε και φυλάξουμε για πάνω από συνολικά 1500 δημοσιεύσεις. Εύκολο δεν είναι, αλλά με τη σωστή μεθοδολογία δεν είναι δύσκολο πλέον.

Γι' αυτό και θα χρειαστεί λίγη υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους μας, για να ξαναζωντανέψουν ξανά αυτές εδώ οι σελίδες...

Μέχρι τότε να είμαστε όλοι καλά και προληπτικά, αλλάξτε κωδικούς πρόσβασης στις πιο αγαπημένες ιστοσελίδες σας και να κάνετε αντίγραφα ασφαλείας για ό,τι γράφετε στα μπλογκς.

Update! Διάβάστε εδώ: This is how to hack hotmail, gmail and yahoo mail account

Marialena, 7/2/2008

7 σχόλια:

  1. Τί έπαθες, γλυκιά μου Δόνια!!!!

    Εύχομαι να μπορέσεις να ανακτήσεις τα γραπτά σου

    Σε φιλω γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τα καταφέρεις Μαριαλενάκι, θα είναι ακόμα καλύτερο από πριν:)
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Έτυχε να περάσω απο το blog σου για πρώτη φορά καθώς έψαχνα κάτι στο google και διάβασα την ανάρτηση σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που σου συνέβει. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως μπορείς να ανακτήσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό απο τα γραπτά σου.

    πχ δοκίμασε το παρακάτω.

    http://www.google.ca/search?hl=el&q=+site:anonimi.blogspot.com+marialena+http://anonimi.blogspot.com/

    Σε κάθε ένα απο όλα αυτά το αποτελέσματα, εσύ θα κάνεις κλικ πάντα στην επιλογή Προσωρινά Αποθηκευμένη. Το Google έχει κρατήσει τις αναρτήσεις σου και αν παίξεις λίγο με το λήμμα που ψάχνεις κάθε φορά, θα επαναφέρεις τις περισσότερες αναρτήσεις σου.

    Δοκίμασε και το Wayback Machine, βάζοντας το url του blog σου.

    http://www.archive.org/web/web.php

    Την καλημέρα μου, κουράγιο και...καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαριαλένα μου...κι είμαστε ακόμα ζωντανοί...!!Αυτό έχει σημασία!:)

    Μακάρι να μπορέσεις να βρεις όλες σου τις αναρτήσεις..

    Ντροπή κι αίσχος για κάτι τέτοιους αλητήριους.

    Να'σαι καλά και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη:)))

    Ένας άστεγος άγγελος σε χαιρετά και σε φιλά γλυκά!!!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ After 8: έτσι ακριβώς, καλώς σας ξαναβρίσκω!

    @ Μαύρος Γάτος: Μιλγάτε μου, ό,τι έπαθα, έπαθα, όμως είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι, λιωμένο παγωτό κυλλάει στο χέρι... Κάποιος κοιτάει την ώρα, κάποιος στον δρόμο τρέχει κι όμως είμαι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι!

    @ Κιτρομελλένια: Θα το παλέψουμε γλυκειά μου, το μόνο σίγουρο.

    @ History of Macedonia: Σε ευχαριστώ πολύ για τις πηγές και καλοσώρισες στη σελίδα μου. Εχω ήδη ανακτήσει αρκετά και συνεχίζω να αναζητώ τα υπόλοιπα, ειδικά τα ποιήματά μου στον ιστό.

    @ Άστεγος Άγγελος: Κάτι θα ξέρεις που λες για το χαμόγελο... Μαύρους κύκλους απέκτησα, μα το κουράγιο δεν το έχασα, ακόμα και στις δύσκολες πρώτες ώρες που δεν ξέρεις τι να κάνεις και που να ψάξεις. Είχα τους φύλακες αγγέλους μου κι εγώ, ίσως γι' αυτό τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα από ό,τι περίμενα. Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε αυτό θα έλειπε να μην ήσουν!!!!

    "στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
    μαύρος γάτος

    Σ;ο))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή