Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Πανσέληνος του Αυγούστου - Ηραίο 2010

Φέτος το καλοκαίρι, ήμασταν τυχεροί να αντικρίσουμε δυο πανέμορφες πανσελήνους στα τέλη Ιουλίου και του Αυγούστου. Το φεγγάρι πελώριο ως ο φωτεινός δίσκος του Φαέθωνα ξεπρόβαλε από τις βουνοκορφές στις καλύτερες στιγμές του.

Η Πανσέληνος της 24ης Αυγούστου με βρήκε να ατενίζω τα νερά του Κορινθιακού για μιαν ακόμη φορά και κάτι το τόσο μοναδικό με ώθησε να περάσω απέναντι στη χερσόνησο του Ηραίου στη Περαχώρα του Λουτρακίου, για να ακούσω τη συναυλία της Νίνας Λοτσάρη με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.

Φτάνουμε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης όπου και κατεβαίνουμε, για να κάνουμε τον υπόλοιπο δρόμο μέχρι τον φάρο με τα πόδια (περίπου 1 χλμ απόσταση), λόγω μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Το τοπίο ήρεμο και μυστηριακό, φωτιζόταν μόνο από τον δίσκο της Σελήνης που μας ακολουθούσε καθώς προχωρούσαμε. Η φωνή της Λοτσάρη ήδη έσπαζε την σιγαλιά του δάσους και δυνάμωνε όσο φτάναμε στον προορισμό μας.

Σε λίγο, μπροστά μας έστεκε ο Κορινθιακός βυθισμένος στο σκοτάδι, μα με τα φώτα από τις απέναντι ακτές να σηματοδοτούν που ήμασταν πριν από λίγη ώρα και που φτάσαμε. Η Σελήνη από ψηλά μας ατένιζε, ενώ διαγραφόταν η σιλουέτα της στο υδάτινο βασίλειό της.

Η Συμφωνική Ορχήστρα παίζει το "Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη", γνωστό κομμάτι από την ομώνυμη ταινία σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.


Ακολουθεί η Νίνα Λοτσάρη, που λαμπερή αλλά και άμεση μας ταξίδεψε με τις μελωδίες των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Πλέσσα, Μικρούτσικου κ.ά. σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με θέα τη Πανσέληνο...


Πόσα Καλοκαίρια - Νίνα Λοτσάρη


Η Σκλάβα (Παιδί μου παράξενο) - Νίνα Λοτσάρη


Luna Rossa - Νίνα Λοτσάρη


Summertime - Νίνα Λοτσάρη


Πόσο όμορφη ήταν η ατμόσφαιρα, που όμως με αυτό το ανκόρ έφτασε στο τέλος της, George Gershwin "Summertime" και εμείς να ταξιδεύουμε μέσα από την αγαπημένη μελωδία εκεί που το φεγγάρι μας οδηγούσε!

Σύντομα μπαίνουμε ημερολογιακά στο φθινώπορο αυτής της χρονιάς, όμως η διάθεση και ο καιρός είναι σαν να σε σπρώχνουν να ζήσεις τον απόηχο αυτού του καλοκαιριού, για όσο ακόμα μπορείς και θέλεις...

Καλή ακρόαση,
Μαριαλένα
31/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου